-
Mekke’yi Mükerreme Ziyaret Yerleri
-
# Mescid-i Haram
-
# Arafat
-
# Kabe-i Muazzama
-
# Müzdelife
-
# Peygamber Efendimizin Doğduğu Ev
-
# Mescid-i Cin
-
# Cennet-ül Mualla Mezarlığı
-
# Mina
-
# Nur Dağı
-
# Hudeybiye
-
# Sevr Dağı
-
# Curane
-
# Secere Mescidi
-
# Akabe Mescisi
- # Umre yolculuğuna hazırlanırken tansiyon, kalp, şekeri vb. rahatsızlıkları bulunan yolcularımız mutlaka kullandıkları ilaçlarını mutlaka yanlarına almalıdırlar.
- # Soğuk içeceklerden ve klima cihazlarını gereğinden fazla çalıştırmaktan sakınarak yolculuk süresinde sık görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmanız önemle tavsiye edilir.
- # Hac süresi içinde yolcularımızı bekleyen en büyük tehlike güneşin çarpmasıdır. Bu nedenle yolcularımızın görevlilerin bu konudaki uyarılarına titizlikle uymalı. Gündüz saat 10.00 – 16.00 arasında güneş altında fazla kalınmamalıdır.
- # Yolculuk süresi içinde pişik, ishal, üst solunum yolu ve üriner sistem enfeksiyonları sıkça görülmektedir. Bu nedenle yolcularımızın beraberinde bulundurmalarında fayda olacağı düşünülen ilaçların yer aldığı örnek reçete aşağıda sunulmuştur.
-
-
YOLCULUK ESNASINDAN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
-
# Öncelikle her zamankinden daha fazla sabra ihtiyacınız olduğunu şeytanın sizinle daha fazla uğraşacağını hatırlatmak isteriz.
-
# Yolculuğunuzun ibadet maksatlı olduğunu unutmayarak bu niyet çerçevesinde ihlası şekilde yürekten samimi riyakarsız bir şekilde manevi elbiselerinizi giymeliyiz.
-
# Mekke ve Medine'de yapılan ibadetlerin sevapları nasıl on binler ve yüzbinler çarpılıyorsa işlenen günahlarda o şekilde on binler ve yüz binlerle çarpıldığını unutmayınız.
-
# Şirketimizin size verdiği tekerlekli valiz, Sırt çantası, kitap, bagaj etiketi gibi malzemeleri mutlaka yanınızda bulundurunuz. Uçakta yük hakkının tek parça toplam 20 kilo olduğunu, kabin bagaj hakkınız 7 kg ve bir valizin Gidişte yük hakkınız 20 kiloyu geçmemesi gerektiğini de hatırlatırız. Dönüşte yük hakkınız 30 kg. Kabin bagaj hakkınız 7 kg. dönüş de 5 litre zemzem verilecektir.
-
# Mümkünse evden çıkmadan gusül abdestinizi alınız. 2 rekât Sefer namazı kılınız, yakınlarınızla helalleşiniz. Kötülük ve belalardan korunmak için yola çıkmadan veya yolculuk esnasında sadaka verilebilir.
-
# Şirketimiz tarafından size bildirilen saatte veya vaktinden önce hazır bulununuz. Vaktinden önce geldiğinizde buluşma vaktini sabırla bekleyiniz.
-
# Havalimanında size pasaport ve yaka kartlarınız takdim edilecektir. Biletleriniz sistem üzerinde görünür. Yaka kartlarınızı boynunuza takınız ve tur bitimine kadar çıkartmayınız.
-
# Yurtdışı çıkış harç pulu 500 Türk Lirasıdır. Havalimanında atm cihazından yada internet vergi dairesinden temin edebilirsiniz. Yolcu tarafından alınacaktır. (7 Yaşından büyük yolcular için geçerlidir.)
-
# Büyük gruplarda verilen yaka kartlarının arkasına yazılmış olan otobüs numaraları mevcuttur. Tur Müddedince kullanılacak otobüsler için bineceğiniz otobüs numarası burada yazmaktadır.
-
# Belirtilen kontuarda pasaportlarınızda birlikte bagaj işlemlerini yapacaksınız. Kiminle yan yana oturmak istiyorsanız o kişiyle birlikte bagajlarınız veriniz.
-
# Eğer önce Mekke-i Mükerremeye’ye (Cidde’ye) gidilecek ise erkeklerin ihram ve terliklerini bagaja vermemesi konusunda dikkatli olması gerekiyor.
-
-
Cenaze Namazının Edası
-
# Genellikle her farz namazın hemen arkasından
Cuma namazından sonra bile-cenaze namazı kılınabilmektedir.
Bu sebeple farz namazın bitiş selamından sonra biraz beklememiz gerekir.
Bu kısa bekleyiş anında namazı kılınacak cenaze var ise müezzinler bunu ilan ederler.
Kaç cenaze olduğu, cenazenin erkek mi, bayan mı yoksa çocuk mu olduğu ilan edilir.
# Ne dendiğini anlamadığımız zaman; “Niyet ettim cenaze namazı kılmaya uydum hazır olan imama” diye niyet edilir ve imamın tekbiri ile cenaze namazı başlar.
Cenaze namazı secdesi ve rükûsu olmayan, ayakta eda edilen bir namazdır. Dört tekbirle kılınır.
# İlk tekbirden sonra sübhaneke –vecelle senauke- ile beraber okunur. İkinci tekbirden sonra Allahümme salli ve Allahümme barik okunur.
Üçüncü tekbirden sonra cenaze duası okunur, bilmeyenler dua niyetiyle Fatiha suresini okurlar. Dördüncü tekbirden sonra selam verilir. Cenaze namazından sonra kalan sünnetlerimizi kılarız.
-
İhram ve Niyet:
-
# Gruplar Mekke gidileceği zaman İhram elbiselerimizi giyip Niyet edilip, telbiye getirince ihram’a girmiş olursunuz! (kadınlarda ihram kendi kıyafetleridir)
İhram Yasakları
-
# Tıraş olup ihramdan çıkıncaya kadar ihram yasaklarına dikkat etmeniz gerekmektedir.
-
# Mesela: Koku sürmek, kokulu sabun veya kolonyalı mendil kullanmak, macun ile diş fırçalamak.
-
# Canlıya zarar vermek, Vücudun herhangi bir yerini tıraş etmek veya kıl-tüy koparmak, tırnak kesmek…
-
# Mekke hareminde kendiliğinden yetişen ot-çiçek-dal-ağaç koparmak…Kavga etmek, tartışmak, gönül kırmak…
-
# Bayanların yüzlerine değecek şekilde peçe takmaları, makyaj yapmaları…
-
# Erkeklerin başlarını örtmeleri, ayaklarına, terlik dışında topuklarını örten bir şey giymeleri, dikişli elbise giymeleri veya ihramı şekil vererek giymeleri…
-
# Şehevi söz ve davranışlarda bulunmak gibi İhram yasakları ile ilgili aklınıza takılan soruları bitki koparmak bu cezalar arasındadır ve mutlaka görevlimize sorunuz!
-
-
BANKA HESAP BİLGİLERİ
-
-
Lütfen Unutmayınız
- # MESCİD-İ Nebi ve Kabe-i Muazzama’da farz namazlarından sonra genellikle cenaze namazı kılındığından son sünnetlere hemen kalkmayıp, cenaze namazı kılmak daha sevaptır.
- # Mescid-i Nebi ve Kabe-i Muazzama içindeki tüm sular zemzem suyudur.
- # Nafile yaptığınız tavaflardan sonra da tavaf namazı kılmayı unutmayınız. Çünkü tavaf tavaf namazıyla biter.
- # Namaz Vakitleri, Gezi Programı, Ayet ve Hadisler, Transfer Bilgileri vs. gibi duyurular otelin muhtelif yerlerinde ilan edilmektedir. Bu duyuruların titizlikle takip edilmesi gerekmektedir.