2025 Yılı Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri

 

Daha önce herhangi bir kaydı bulunmayan ve 2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa müracaat etmek isteyen vatandaşlarımız, ön kayıtlarını 5 Ağustos 2024 – 27 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet üzerinden gerçekleştirecek.
 

2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlarımız, 750 Türk Lirası olan ön kayıt ücretini anlaşmalı bankaların (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) hac kurumsal tahsilat hesabına yatırabilecek.

 

2024 yılında kuraya katılan vatandaşlarımızın kayıtları Başkanlığımızca "yenilenmeyecek"
 

# 2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşlarımızın kayıtları, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak Başkanlığımızca otomatik olarak yenilenmeyecek. Söz konusu vatandaşlarımız, hac ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet üzerinden yapacak.
 

# Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlarımız, müracaatlarını, hacca daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapabilecek.
 

# 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen vatandaşlarımız, belirlenen süre içerisinde çocuklarının ön kayıtlarını yapabilecek, gruplarına ekleyebilecek ve söz konusu yaş aralığındaki çocuklar, ebeveylerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.
 

# Müracaatlarda hacı adayı tarafından beyan edilen bilgiler esas alınacak; eş, anne – baba, kayınvalide - kayınbaba, kardeş, çocuk ve torun gibi akrabalık bağı bulunanlar, birbirleriyle bağlantı yapabilecek.
 

# Grup birlikteliğinin 7 kişi ile sınırlı olması sebebiyle, akrabalık bağı 7'den fazla olanlar, akraba olduklarına dair belge ile birlikte müracaat ederek grup birlikteliği yapabilecek.
 

# Herhangi bir akrabalık bağı olmayan vatandaşlarımız, talep etmeleri halinde 7 kişiyi geçmemek şartıyla, grup halinde müracaat edebilecek ve tek bir kura numarası ile kuraya katılabilecek.

  

Hac ön kayıtları ile kayıt yenileme işlemleri 5 Ağustos – 27 Eylül tarihleri arasında yalnızca e-Devlet üzerinden yapılacak.
 

2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine sadece e-Devlet üzerinden alınacak.
 

"2025 Yılı Hac Organizasyonu" ile hac ön kayıtlarına dair detaylı bilgiye;  Hac Kayıt yenileme işlemi için ofisimizden  yardım alabilirsiniz.

 


Hac  Tipleri Nelerdir


2 Türlü hac Konaklama tipi vardır.
1- Yakın Otel Tipi
2- Servisli Otel tipi

 
1- YAKIN OTEL TİPİ HAC KONAKLAMA TÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ
 
• Açık büfe Sabah Kahvaltısı ve Akşam Yemeği 
• Mekke-Medine veya Medine-Mekke transferlerimiz 2022 model veya üstü özel otobüsler ile yapılacaktır.
• Arafat, Müzdelife, ve Mina geçişleri, ayrıca, şeytan taşlama transferleri yine özel otobüsler ile yapılacaktır.
• Arafat’a Arefe günü sabah 07:00-08:00 arası otelden hareket edilecek ve akşam 17:00’da Müzdelife’ye iniş başlayacaktır.
• Arafat’ta VİP tipi hacılar için ayrılmış olan  çadır bölgesinde vakfe yapacaklardır.
• Arafat’ta yüksek ve klimalı iyileştirilmiş çadır hizmeti verilecektir.
• Arafat yemek,  Müzdelife ’de ise kumanya verilecektir.
• Terviye günü Mina’ya çıkmak isteyen hacı adayları olur ise oda tipi hacılarımız ile beraber hareket edecektir.
• Mekke Medine otel rezervasyonlarımız Ummul Kura takvimine göre yapılmış olup, Suudi Arabistan Hac Bakanlığının ileride yapabileceği herhangi bir değişikliğe göre gidiş ve dönüş tarihlerimiz aynı kalmak kaydı ile Mekke Medine konaklama tarihleri değişiklik gösterebilir.
• Kurban bedeli ücrete dahildir.
• Arafat’ta lüx çadır ve özel hizmet fiyatlara dahildir.

2- SERVİSLİ ODA TİPİ HAC KONAKLAMA TÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ
•Oda içerisinde Banyo-Tuvalet, Buzdolabı, yatak ve bazası bulunmaktadır.
• Mekke’de Mescid-i Haram’a en fazla 5 km. Medine’de ise Merkeziye’de veya Mescid-i Nebevi’ye en fazla 400 metre mesafede yer alan binalarda konaklama yapılacaktır.
• Mekke ve Medine’de binalarda her bir odada 4 m² ’ye 1 kişi düşecek şekilde konaklama yaptırılacaktır.
• Yemekler; sabah kahvaltısı, öğle öğünü için kumanya veya salata ile çorba vb. paketi ve akşam yemeği tabldot şeklinde verilecektir.
• Medine’de konaklama süresi 4-6 gün arasında planlanmaktadır.
• Mekke’de hacıların otellerden Kabe’ye ulaşımları ücretsiz olarak otobüslerle ring usulü yapılacaktır. (Bu hizmet Suudi Arabistan Mekke trafik komisyonu tarafından 5-15 zilhicce tarihleri arasında verilememektedir.)
• Kurban ücreti Hac ücretine dahildir.


Kayıt Sırasında ve Kayıttan Sonra Yolculardan İstenecek Belgeler

Acenta kesin kayıt için yolculardan aşağıdaki belgeleri talep edecektir;
1- 
e-Devlet sistemi üzerinden alacağı "Kesin Kayıt Belgesi".
2- Kimlik Kartı/Nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi.
3- 
 ​​​​​En az 31 Aralık 2025 tarihine kadar geçerlilik süresi olan pasaport. 

Hac Nedir?
Hac, lügatte mutlak manada “niyet etmek, kastetmek, hedef tayin edip ona yol tutmak, onu ziyaret etmek” demektir. Bu niyet ve kasdın tekrarı haccın manasına daha uygundur.
Bir nevi; “gönülde yüce bir yeri olan bir hedefe yönelerek ona yol tutmak, bu kastı tekrar tekrar taşımak" demektir.
Fıkhî manada ise; “din-i mübinin rükünlerinden birini eda etmek için Beytullah’ı hedef tayin ederek, onu kasdedip, ona yönelip yol tutmak, onu ziyaret etmektir.”
 
Hac Mevsimi:
Hac mevsimi Şevval ayının birinden (Ramazan Bayramından) başlar, Zilhicce ayının 10. gününün (Kurban bayramının 1. gününün) sonuna kadar sürer.
Edâ ediliş itibarıyla Hac üçe ayrılır:
 
1- HACC-I İFRAD
Bir hac mevsiminde, sadece hac ibadeti edâ edilmişse bu hacca Hacc-ı İfrad denir.
Bir kimse hac mevsiminde umre yapmaz, sadece hacca niyet eder, ihrama girer ve Mekke’ye gelerek haccını edâ ederse o insan hacc-ı ifrad yapmış olur.
2 - HACC-I TEMETTU
Umre ile haccın, aynı hac mevsiminde ayrı ayrı niyet ve ihram ile (ve iki ibadet arasında da yurduna, âile ocağına dönmeksizin) aynı hac seferi içinde yapılmasıdır.
Bir başka deyişle; aynı hac mevsiminde, tek bir hac seferi sırasında önce umreye niyet ederek Beytullah’a varmak, umre tavafı ve sa’yı yapıp traş olup ihramdan çıkmak; daha sonra Arafat’a çıkmadan önce hacca niyetlenip ihrama girmek ve gerektiği şekilde edâ etmek şeklinde yapılan hactır.
 
3 - HACC-I KIRAN
Aynı yılın hac aylarında umre ile haccın bir ihram ve bir niyette birleştirilerek edâ edilmesidir.
Hacc-ı Kıran ve Hacc-ı Temettu yapanların, iki ibadeti (umre ve hac) aynı mevsimde cem edişin şükranesi olarak kurban kesmeleri vaciptir. Hacc-ı İfrat yapana kurban kesmek vacip değildir. Keserse mübah görülmüştür.
 
Hanefi mezhebince, bu hac çeşitlerinin efdaliyet sırası şöyledir:
1-Hacc-ı Kıran, 2-Hacc-ı Temettu', 3-Hacc-ı İfrad





Nizam Turizm İletişim Bilgileri
Telefon            :   (0212) 223 33 26
Whatsapp       :   (0544) 191 66 96
Cep Telefon 1 :   (0506) 941 43 56
Cep Telefon 2 :   (0544) 191 66 96
Mail Adresi    :    info@nizamturizm.com.tr

hac ön kayıt süreci ile kayıt yenilemeye dair bilgi ve destek alınabileceğiniz numaralarla iletişime geçiniz.


Durumunuzu sorgulamak için tıklayınız >>>​​


 

Ön kayıt ve kayıt yenileme için e-Devlet >>>